Leefbaarheid

In de gemeente Buren kennen we in diverse dorpen een signaleringsgroep. Een signaleringsgroep bestaat uit vrijwilligers die samenwerken met bijvoorbeeld gemeente, welzijnswerk, Stib en politie. Dat doen ze door simpelweg hun ogen en oren open te houden. Bijvoorbeeld als ze de hond uitlaten.

Zien ze dat ergens in drugs gehandeld wordt? Dan melden ze dat. Zo kunnen we snel en gericht actie ondernemen. Deze aanpak hoort bij de Burense manier om inwoners meer te betrekken bij veiligheid in eigen dorp en buurt. Via de meldingsknoppen op de sites van de signaleringsgroep kunnen burgers meldingen doen in relatie tot jongeren-, milieu-, overlast en meldingen voor zorg en welzijn voor Stib. Heeft u vragen over de signaleringsgroepen? Of heeft u belangstelling om een signaleringsgroep/ whats app groep112 te starten in uw dorp? Neem dan contact op met Stib.

Nog vragen?

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of ondersteuning nodig? Dan kun u bellen met ons op telefoonnummer 0344 680 670. U kunt uw vraag ook mailen. Gebruik hiervoor ons contactformulier.

Kijk ook eens op