Hoe verloopt de betaling van het Pgb

Als u een Pgb ontvangt, krijgt u geen geld op de eigen bankrekening, maar een budget bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Zij controleren de facturen en betalen de zorgverlener rechtstreeks uit. Dit wordt trekkingsrecht genoemd. Voor alle zelf ingekochte zorg of ondersteuning heeft u een zorgovereenkomst nodig. Gebruik hiervoor de model zorgovereenkomsten van de SVB. Er zijn verschillende soorten zorgovereenkomsten. Let goed op dat u de juiste kiest. Weet u niet zeker welke u moet kiezen? De SVB helpt u waar dat nodig is.

Als de zorgovereenkomst(en) is goedgekeurd door de SVB en de gemeente, dan kan de SVB starten met het betalen van ingediende facturen.

Koopt u met het Pgb een hulpmiddel, bijvoorbeeld een scootmobiel of een traplift? Dan maakt de gemeente het Pgb over naar uw eigen rekening.

Nog vragen?

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of ondersteuning nodig? Dan kun u bellen met ons op telefoonnummer 0344 680 670. U kunt uw vraag ook mailen. Gebruik hiervoor ons contactformulier.