Ik heb schulden

Inzicht krijgen

Het is voor veel mensen lastig om te overzien wat hun inkomsten en uitgaven zijn. Allereerst is het belangrijk om uw administratie te ordenen. Als u alle papieren overzichtelijk in een map of ander systeem opbergt krijgt u de gegevens van uw inkomsten, uitgaven en schulden makkelijker op een rij. Met deze gegevens maakt u een budgetoverzicht. Instanties die bij deze stap hulp bieden zijn Welzijn Buren en Humanitas Thuisadministratie

Bent u te laat met betalen?

Lukt het niet om rond te komen? Krijgt u te maken met incassobureaus en deurwaarders? Neem dan contact op met schuldhulpverlening. Aanmelden is mogelijk per telefoon: 14 0344 (algemeen nummer gemeente Buren) of per mail: schuldhulpverlening@buren.nl. Zodra u zich heeft aangemeld, wordt er binnen vier weken een gesprek met u gevoerd. Zit u in een crisissituatie (huisuitzetting, afsluiting gas/licht/water), dan gebeurt dit binnen drie werkdagen.

Nog vragen?

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of ondersteuning nodig? Dan kun u bellen met ons op telefoonnummer 0344 680 670. U kunt uw vraag ook mailen. Gebruik hiervoor ons contactformulier.