Ik heb vragen over het opvoeden van mijn kind

Opvoeden is soms een lastige taak. Elke ouder maakt periodes mee in het leven van zijn kind dat er vragen zijn. Het is goed om er niet alleen mee door te lopen maar die vragen te stellen aan familie, vrienden, huisarts of aan een sociaal gebiedsteam. Ook kunt u veel informatie op internet vinden. Er zijn tal van goede opvoedsites die u kunnen helpen. De site www.opvoeden.nl geeft informatie over onderwerpen als over lichamelijke ontwikkeling, sociaal emotionele ontwikkeling, vriendschappen, seksualiteit en gebruik sociale media voor de verschillende leeftijden.

Wilt u uw vragen over de opvoeding persoonlijk stellen? Hebben u en uw partner wel eens een discussie over jullie manieren van opvoeden? Dan kunt u bij contact opnemen met één van de opvoedcoaches in Buren. De opvoedcoach beantwoordt uw vragen en zoekt samen met u naar oplossingen die bij u en uw gezin passen. Met de opvoedcoach kunt u praten over dagelijkse grote en kleine uitdagingen. Ze helpt u  hiermee aan de slag te gaan. Wilt u meer weten dan kunt u contact opnemen met de opvoedcoaches (Link met de inhoud: Opvoedcoach Hettie de Haas tel.nr. 06 – 53741826 of Ingrid Copier tel.nr. 06 – 53742196 of het Consultatiebureau Maurik cb-maurik@stmr.nl.

Heeft u behoefte aan praktische hulp  en opvoedondersteuning? Heeft u het zwaar met kinderen en ervaart u weinig steun van vrienden of familie? Vrijwilligers van Home-Start bieden u een luisterend oor. Ze kunnen wekelijks bij u langs en kijken samen met u wat uw vraag en behoefte is.

Maar wellicht vindt u het gewoon fijn om met andere ouders er over te spreken en elkaar tips te geven. De mama’s club in Buren biedt de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen tussen moeders. Ook zijn er verschillende oudergroepen actief. Bijvoorbeeld een oudergroep van kinderen met autisme (nog niet). Heeft u zelf ideeën om iets op te zetten dan kunt u het gebiedsteam Stib benutten om mee te denken.

Speciaal voor jongeren is er infovoorjou. Daar kunnen ze informatie vinden over uiteenlopende thema’s zoals relaties, school en toekomst of geldzaken. Voor jongeren die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken zijn er maatjes van het project Match. De maatjes zijn enthousiaste, getrainde vrijwilligers met levenservaring. Maatje en jongere doen activiteiten die ze beiden leuk vinden op een moment die hen beiden uitkomt. Een maatje kan praktische hulp  bieden zoals bijvoorbeeld bij huiswerk of bij het maken van keuzes in school, werk of vrije tijd.

Nog vragen?

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of ondersteuning nodig? Dan kun u bellen met ons op telefoonnummer 0344 680 670. U kunt uw vraag ook mailen. Gebruik hiervoor ons contactformulier.